Her skal det bli demolokaler sentralt i Oslo: fra prosjektet Fredrik Blanck (t.h.) i Eldi gjør sammen med Mathew Humphrey i Wood Arkitektur + Design AS.

Utnytter tiden med nytt i nettbutikken og demolokaler

Eldi tok Covid19 på strak arm

0

– I stedet for å la oss bremse av Covid19, tenkte vi heller kreativt og har benyttet tiden til å finne, teste og introdusere en rekke nye produkter i vår portefølje. Vi har fått til avtaler med spennende og nyskapende selskaper som IXON, pFlow og Energycare, forteller daglig leder, Fredrik Blanck i ELDI, et selskap som startet opp nettbutikk, senhøsten 2019.

Tross pandemien nådde selskapet en omsetning i nettbutikken på rundt to millioner kroner det første hele driftsåret.

– Som en liten bedrift med kunder som har primært operert i små og mellomstore prosjekter merket vi umiddelbart effekten av Covid19 gjennom fjoråret. Men som sagt, vi kunne ikke la oss bremse av pandemien. Og den innsatsen har gitt resultater, sier han.

Han forteller at i 2020 så de en økt interesse for flow og energimåling med flere henvendelser fra offshore industrien. Produktene er basert på ultrasonisk clamp-on teknologi som gir nøyaktig avlesning uten at det er behov for å kappe rørene under installering.

–  Dette er jo en stor fordel da det gjør installasjon vesentlig enklere og man slipper å forstyrre produksjon ved ettermontering. Flere og flere har også fått øynene opp for KNX-display bryterne fra HDL. I tillegg til designet har nemlig disse fordelen av at de kobles direkte på KNX-bussen og ikke via nettverk som hos de fleste konkurrentene. Det gir et mer driftssikkert anlegg, hevder han.

Utover året kommer ELDI til å lansere et nytt sensoreringskonsept for bygg, fra et finsk firma.

– Videre skal vi skape mer konkurranse for nivåmåling i tanker via en avtale med en stor anerkjent amerikansk produsent.

Han forklarer at ELDI er ute etter flere forhandlere. Formålet er å tilby et produktsortiment spesielt tilrettelagt for behovet til automatikere.

– Men vi ser mange elektroentreprenører som ønsker å bevege seg mer i retning automatisering. For dem ønsker jo vi å være en støtte på kompetanse slik at de kan bli konkurransedyktige. Nytt nå er også at vi kommer til å oppsøke litt mer konkrete prosjekter, spesielt innen offshore og fiskeindustrien for å promotere nivå, flow og Cloud VPN-løsningene.

Ifølge ham ble det knallstart på 2021, og han ser at bransjen er klar for å gi mer gass fremover.

– Til tross for begrensede muligheter til å besøke kunder virker det som flere finner oss på nett og ser at vi har mye bra å tilby, sier han.

Fredrik Blanck forventer en solid vekst i år, både for eksisterende og nye kundegrupper, og viser til at ELDI har benyttet nedgangen til å legge et godt grunnlag for veien videre og at det kan nå fokuseres på salg og markedsføring av det alt det nettbutikken kan tilby.

– Hva med kapasitet på support til kunder etter et salg?

– Et av områdene ELDI skiller seg ut fra andre grossister, er nettopp det at vi tilbyr en større grad av ekspertise til kundene våre. Spør du oss så får du svar. Har ikke vi svaret, så finner vi ut av det. Dette er fordi vi fokuserer på de viktigste kategoriene innen vår bransje og setter oss godt inn i produktene vi fører, ytrer han.

Han ser at hele automasjonsbransjen er i sterk vekst. Dette er drevet både av fordelene slike løsninger gir, men også av et ønske om mindre utslipp og «waste», samt krav fra stat og utbyggere.

– Annerledes fra tidligere år er nok at flere ser behovet for fjerntilgang til styresystemer. Mer hjemmekontor og mindre reise er i dag et pålegg, men mange ser nok muligheten dette gir i å kunne kutte kostnader permanent ved å redusere behov for kundebesøk. En løsning som muliggjør dette, er IXON Cloud VPN. En sikker, skybasert løsning med veldig god visualisering og enkel administrering av sikker brukertilgang. Slike løsninger åpner for full kontroll uten behov for sentralisert overvåkning.

– ELDI har søkt etter salgsfolk, er det tegn på vekst, eller tegn på viljen til vekst?

– Vi så behovet for å utvide slik at vi kan følge opp på alle mulighetene vi har. Det var stor interesse og mange kompetente søkere og vi kan med glede meddele at vi har fått én til på teamet som begynte rett etter påske. Vi har også ansatt en salgskonsulent med mange års erfaring som skal være med å drive dette videre.

Han forteller til slutt at ELDI har et pågående prosjekt i samarbeid med Wood Arkitekter + Design AS hvor de hjelper dem med å få inn smarte løsninger for styring og overvåkning av lys, solskjerming, energibruk og luftkvalitet i deres nye lokaler på Majorstuen i Oslo.

– Alt vil være visualisert på skjermer både lokalt og remote. Lokalene vil fungere som demolokaler for både oss og Wood, og stå som et eksempel på av hva man kan få til uten alt for store investeringer, sier han til slutt.

Meld deg på ITBaktuelts epostnyheter her


– En grossist må tilby kompetanse
og oppdatering av nyheter i markedet

Grossistlager for produkter til bygningsautomatiseringsbransjen. Steinar Bakstad i forgunnen, og Fredrik A. Blank.