Fra venstre: Kvadraturen Oslo, Ticonbygget og Harbitz Torg.

Prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre

Årets Citypris

0

Årets Citypris er den 24. i rekken, og prisen skal gå til en eiendomsaktør som har strukket seg litt lengre for sitt nybygg eller rehabiliteringsprosjekt. Vinneren skal bidra til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder.

“De tre nominerte prosjektene er gode eksempler på hvordan bransjen tar ansvar og strekker seg for å utvikle gode samfunn. Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter”, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

De tre finalistene til Cityprisen 2021 er Harbitz torg på Skøyen i Oslo, Ticonbygget på Strømsø torg i Drammen og Telegrafen i Kvadraturen i Oslo. Vinneren vil bli kåret under Citykonferansen Oslo 22. jui på The HUB.

Kvadraturen Oslo

Malling, Tristan og Vedal
«Malling, Tristan og Vedal har transformert Telegrafen fra en lukket festning til en åpen møteplass i Kvadraturen. Prosjektet demonstrerer nyskapende løsninger på vern og logistikk og bønsker med sine kontorer og restauranter å bidra til visualisering av Kvadraturen, er omtalen Kvadraturen får. Les mer om Kvadraturen 

Ticonbygget, Strømsø torg, Drammen

Ticon Eiendom
«Som eiere av et utdatert kontorbygg valgte Ticon Eiendom å gjøre et løft for å møte fremtidens krav fra leietakere og samfunn. Gjennom industrielt pågangsmot utviklet prosjektet nye bærekraftige løsninger for rehabilitering av et bevaringsverdig 60-talls kontorbygg», skriver juryen. Les mer om Ticonbygget 

Harbitz torg, Skøyen Oslo

Møller Eiendom
«Møller Eiendom omtaler prosjektet som sin «svenneprøve» for deres retningsskifte mot område- og byutviklingsprosjekter. Harbitz torg inneholder en vid mix av funksjoner og undersøker nye modeller for deling og samspill mellom beboere, gjester og nabolag», skriver juryen om kandidaten. Les mer om Harbitz Torg 

Juryen består av:

  • Netten Øsberg – Juryleder  – Asplan Viak
  • Tone Tellevik Dahl – Norsk Eiendom
  • Anders Berggren – Malling
  • Maren Bjerkeng – Aspelin Ramm

Andreas Vaa Bermann – Plan- og bygningsetaten i Oslo