OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fleksibilitetskrav er god forretning for elektrobransjen

2020-21 har lært oss at verden plutselig kan stille helt nye, uante krav til mennesker og organisasjoner. Nye måter å kommunisere, jobbe og samhandle på, fremtvinger omfattende omstruktureringer, både på kontor og hjemme. Nye krav på fleksibilitet og omstillingsevne utgjør en glimrende forretningsmulighet for elektrobransjen.

0

Endringsevne, som nå er synonym med overlevelsesevne, krever ekstra dynamikk og fleksibilitet på alle fronter, både på organisasjonsnivå og, som følge av det, innen kontorinnredning.

– Se det med øynene til dine sluttkunder. Kontorer trenger å fremme samarbeid på tvers av avdelinger og fysiske barrierer. Man vil bort fra silotankegang og fremme kreativitet, uttaler Deepesh Sharma, Offer Manager Wiring Devices i Schneider Electric. – Samtidig har leietakere ekstremt fokus på design, estetikk og tilkoblingsmuligheter for å muliggjøre bruk av digitale verktøy til enhver tid.

Ergonomi, modularitet og skalerbarhet
Fremtiden er modulære løsninger som er lette å skalere. Muligheten for å legge til nye komponenter i elektroinstallasjonen på en enkel og ryddig måte, er blitt nøkkelen til suksess.

På bakgrunn av dette har Schneider Electric utviklet de nye elementene i Unica System+ serien, som består av nye gulvbokser, grenstaver og modulære bordenheter med eller uten trekk fra den moteriktige tekstilprodusenten Kvadrat. De omfatter en kombinasjon av stikkontakter og USB-uttak og kan – takket være er praktisk snappesystem – kombineres med tidligere installasjoner av samme slag, som OptiLine 45 serien fra Schneider Electric.

Saken fortsetter under bildet:

Fremtidsrettet med hurtiglading
Digitalisering fører til økt behov for hurtiglading av elektroniske dingser.

– Fremtidens ladeløsninger må basere seg på bruk av ulike typer USB-uttak, av type A og spesielt av type C. Den siste garanterer raskere lading og vil være fremtidens foretrukne USB-kabel, sier Sharma. – I Unica System+ serien kommer disse uttakene enten ferdig bestykket i de modulære enhetene, eller bestykket etter behov. Trådløse ladere som egen modulær enhet er rett rundt hjørnet, påpeker han.

Ryddige og stilige pulter
Modulære enheter kan monteres på skrivebordet eller på grenstavene, og de kan også bygges ut etter behov.

– De leveres i flere størrelser og fremførelser for å tilfredsstille enhver smak: hvit (høyglans), sort (høyglans), hvit med grått trekk og sort med grått trekk. Det er enkelt å sammenkoble flere modulære enheter ved hjelp av mellomstykker og endestykker. De kan enten klampes til skrivebord eller monteres med skruer, presiserer Sharma.

For kontorer og leiligheter med store glassflater
Gulvbokser med strømuttak og grenstaver gir brukere mulighet til å få strømtilkobling midt i et rom. Løsningen er spesielt aktuell i kontor- og leilighetsbygg hvor vegger er blitt erstattet av glassflater, eller på møterom og åpne fellesarealer med høye bord til uformelle 1 til 1-møter.

– Gulvboksenes lokk er nå betydelig forbedret sammenlignet med tidligere versjoner. Det kan enkelt «kakkes» tilbake på plass og sikre at gulvboksene lukkes helt. Halvåpne bokser kan lett føre til snubling og skader på strømuttakene.

Elegant innredning
– Grenstaver og stolper med strømtilkobling fra tak eller gulv finnes i to høyder, lav og høy. Begge typer kan kombineres med to ulike eike-bordplater (60 cm diameter), eventuelt med hull til integrerte strømuttak for lading av mobiler.

– Vi har stor tro på at Unica System+ er et viktig steg i riktig retning. De nye elementene i systemet vil hjelpe installatører med å tilby egne kunder fremtidssikre løsninger med stilig design, avslutter Deepesh Sharma.

Saken fortsetter under bildet:

Bildecollage av mange ulike løsninger som Unica + kan tilby.

Faktaboks:
Systemet for ryddig og estetisk kabelhåndtering og strømtilkobling fra Schneider Electric omfatter mer enn 200 komponenter som kan kombineres: trådløse ladere (for skrivebord), etikettholdere (for skrivebord, stolper og grenstaver), telefonholdere (for skrivebord), skrivebord-lagring (for skrivebord), gulvuttak og -bokser, frittstående og modulære bordenheter, stolper og grenstaver og flere elementer for å håndtere kabler. Systemet fokuserer på brukervennlighet og fleksibilitet samt forbedrede tilkoblingsmuligheter, med blant annet USB A- og USB C-uttak.