Smarthuset til Atea på Haslelinje i Oslo.

ITB Brukerforum møtes igjen, nå i smartbygget Atea i Oslo

Kan noe annet bygg i Europa vise tilsvarende løsninger?

0

Integra og Grønn Byggallianse ønsker velkommen til smarthuset til Atea og Høegh Eiendom på Haslelinje. – Det blir fint å treffes igjen fysisk, også gleder vi oss til å høre Høegh Eiendoms driftserfaringer så langt. Jeg er også glad for at byggherren ønsker å dele det som ikke har gått så bra, det er jo nettopp slik vi som bransje blir bedre, sier Roar Smelhus som holder i ITB Brukerforum for Integra i samarbeidet med Grønn Byggallianse.

Integra og Grønn Byggallianse ønsker velkommen til smarthuset til Atea og Høegh Eiendom på Haslelinje førstkommende torsdag.

Den faglige delen fra kl. 08.30- 10.30 vil bli streamet parallelt. Velg i påmeldingen om du vil delta fysisk eller digitalt.

Program: 

 • Frokost 0800-0830
 • 0830 Velkommen ved Kjell Petter Småge (GB) og Roar Smelhus (Integra)
 • Høegh Eiendom, kort info om bygget v Finn Halvorsen
 • Planleggingsfasen: ved smartbygg ekspert fra Multiconsult, Eirik Bjørnstad
 • Utvikling og prosjektering:
 • Leietager og leverandør Schindler: Raymond Hansen
 • Leietager og leverandør Atea: Tor Egil Hesjasveen
 • Leietager og leverandør SRO: Truls Bugten
 • Leietager og leverandør Signify: Simon Sæther
 • Driftserfaringer: Høegh Eiendom: Lene Busund
 • Avsluttende befaring på bygget for de som deltar fysisk

Smartbygget Karvesvingen 5 i Oslo skal stimulere de ansatte til å jobbe smartere og mer effektivt ved bruk av teknologi og gode løsninger. Adgang, belysning og praktiske gjøremål er blant funksjonene de ansatte selv styrer, og bygget selv optimaliserer driften ved bruk av avansert dataanalyse. Nå er bygget, som er ett av de fremste smartbyggene i Europa, tatt i bruk.

Det var i slutten av februar 2020 at IT-selskapet Atea flyttet inn i Karvesvingen 5, sammen med flere andre teknologiselskaper. Kontorbygget er energieffektivt og har moderne løsninger og design. Det som imidlertid skiller Karvesvingen 5 fra andre moderne bygg er smartfunksjonene som er utviklet for bygget.

– Enkelt forklart sammenkobler vi de tekniske systemene og bruker sensorteknologi. De gode opplevelsene skal skape en positiv jobbhverdag som forhåpentligvis fører til større effektivitet og økt tilfredshet, sier Jørgen Christoffer Flaa som tidligere jobbet i Höegh Eiendom, som sammen med AF Gruppen har utviklet bygget.

Höegh Eiendom forteller at de ansatte styrer mye av sin kontorhverdag gjennom smarttelefonen og en egen app, blant annet når det gjelder adgang, heisbestilling, lys, møteromsbooking og hvor de skal ha sin arbeidsplass. Samtidig analyserer og bruker bygget innsamlet data for å tilpasse og justere lys, klima og energibruk. Løsningene og dataarkitekturen i bygget er så unike at det finnes få tilsvarende prosjekter i Europa.

– Det finnes mange bygg med smarte enkeltsystemer. I dette bygget er imidlertid dataen samlet inn i en dataplattform, og det er få, om noen andre bygg i Europa som kan vise til tilsvarende løsninger.

Påmelding gjør du her…