STYRKER LAGET: Med dette oppkjøpet er Rejlers rustet til å levere omfattende energi- og ITB-leveranser (integrerte tekniske bygningsinstallasjoner). Foto: Katrine Lunke/Apeland.

Rejlers kjøper VVS-rådgiveren AJL

Rejlers kjøper det norske rådgivingsselskapet Andresen, Jacobsen & Løyning. AJL er godt kjent for sin kompetanse på prosjektering av VVS-anlegg. Med oppkjøpet vil Rejlers og AJL sammen levere tverrfaglige tjenester innen elektro og VVS.

0

– Det er en stor glede for oss å få AJL med på laget, og det er helt i tråd med vår vekststrategi om å vokse både organisk og via oppkjøp. AJL komplementerer oss veldig godt, sier administrerende direktør i Rejlers Norge, Petter Arnesen.

AJL leverer prosjekteringstjenester til alle VVS-anlegg, inklusive forprosjekt, samarbeid i prosjekteringsgruppe, utarbeidelse av anbudsdokumenter, kontrahering og gjennomføring, samt oppfølging i byggefasen. AJL har også sentral godkjenning for alle relevante områder innen VVS.

I tillegg har selskapet spesialkompetanse på energivurderinger og -økonomisering, komplekse rehabiliteringsprosjekter, teknisk byggeledelse og prosjektledelse, samt tilstandskontroller.

– Rejlers har imponert oss. De har bred faglig kompetanse, og med fageksperter over hele Norden har de muskler til å ta på seg store prosjekter. Sammen får vi en tyngde innen elektro og VVS som blir svært spennende. I tillegg har Rejlers en internkultur som vi gleder oss til å bli en del av, sier Morten Løyning, partner og daglig leder i AJL.

AJL ble etablert i 2005 av Thor Andresen, Morten Jacobsen og Morten Løyning. Selskapet har levert jevn og lønnsom vekst over mange år og sysselsetter nå 15 ansatte. AJL vil omsette for ca. 30 MNOK i 2021 og med god lønnsomhet.