Hege Amundsen Elvestad i Berggård Amundsen satser tungt på fornybar energi.

Satser tungt på fornybar energi

Strategisk satsning

0

Berggård Amundsen, en av landets ledende elektrogrossister, tar sats og styrker investeringene i fornybare energiløsninger og innovasjon kraftig i 2022. Administrerende direktør Hege Amundsen Elvestad vil benytte mulighetene selskapet har til å bidra til det grønne skiftet og elektrifiseringen av Norge, og leter nå etter nye medarbeidere til å lede arbeidet med solenergi, energilagring, elbillading og smarthus.

Norge står foran en omfattende omstilling og utvikling frem mot 2030. Elektrifisering av hele landet er avgjørende for det grønne skiftet. FNs klimarapporter, EUs Green Deal og den nye åpenhetsloven som trer i kraft 1. juli, legger rammer for hvordan virksomheter må opptre. Hege ser imidlertid ikke det som begrensende.

– Først og fremst gir disse rammene spennende nye muligheter for vekst og utvikling. De mulighetene griper vi gjennom å satse bevisst på å gjøre fornybar energi og smarte løsninger tilgjengelig for flest mulig, og å lede an i bransjen innen produksjon, transformasjon, distribusjon og forbruk av elektrisk kraft. Vi er bevisst vår mulighet og evne til å bidra, og fremover ligger dette til grunn for alt vi gjør!

Bærekraftig forretningsstrategi

Hege forteller at selskapet har hatt bærekraftig forretningsstrategi basert på sirkulærøkonomi helt fra starten i 1946, da Sverre Berggård Amundsen, Heges farfar, solgte kabler fra det senkede, tyske slagskipet Tirpitz.

– Vi er veldig kvalitetsbevisste både når det gjelder produktene vi tilbyr og rådene vi gir kundene, knyttet til vedlikehold, gjenbruk og resirkulering. Det har vært viktig hele veien, og ikke minst nå som vi gjennom innovasjon utvikler stadig flere nye produkter og tjenester. I enda større grad enn før kommer vi også til å utfordre leverandørene og samarbeidspartnerne våre til å bidra aktivt i satsningen på fornybar energi, sier hun videre i pressemeldingen.

Strategisk satsning

Berggård Amundsen har erfaring med å levere helhetlige løsninger innen både solenergi, energilagring, elbillading og smarthus. For å videreutvikle disse områdene, søker Berggård Amundsen nå medarbeidere til sentrale roller innen fornybare energiløsninger.

– Helheten er viktig, så vi skal ha på plass en dyktig leder for fornybare løsninger. Denne medarbeideren skal lede det strategiske arbeidet og blir en viktig utviklingsressurs. Dette er en utadrettet og synlig rolle som skal jobbe med faglig, teknologisk og markedsmessig utvikling. Her skal vi rett og slett ha en nytenkende og engasjert pådriver innen forretningsutvikling og det grønne skiftet, forteller Hege.

Fornybar vekst

Interessen for solenergi har eksplodert, og gjennom 2021 fikk Berggård Amundsen rekordmange henvendelser om solcelleanlegg.

– Det er et mål for oss å gjøre fornybar energi tilgjengelig for flest mulig. Derfor styrker vi også laget med ny fagansvarlig for solenergi. Denne nøkkelrollen blir en sentral faglig støtte både for kundene, vår egen organisasjon og samarbeidspartnerne våre. Blant oppgavene blir

å sikre at vi jobber med de riktige leverandørene, så i tillegg til solid kompetanse er nysgjerrighet knyttet til faglig, teknologisk og markedsmessig utvikling avgjørende. For den rette personen er det en mulighet til å bidra direkte til det grønne skiftet, avslutter Hege.