PROPTECH: Mer enn 50 softwarespesialister vil fokusere på neste generasjons PropTech-løsninger, sier Olov Schagerlund. FOTO: NORDOMATIC

Nordomatic kjøper globalt PropTech-selskap; Spica Technologies

SaaS-tjenester for den smarte arbeidsplassen

0

Nordomatic, en ledende systemintegrator for Smart Buildings i Skandinavia, er i dag blitt enig om å kjøpe opp det britiske softwareselskapet Spica Technologies Limited, som leverer datadrevne SaaS-tjenester for den smarte arbeidsplassen.

Spica har hovedkontor i Birmingham og ble grunnlagt i 2014 av et erfarent gründerteam bestående av Tim Streather, Paul Collins og Ben Williams. Spica er et globalt PropTech-selskap som digitalt forbedrer opplevelsen, funksjonaliteten og driften av arbeidsplassen for medarbeidereog byggeiere.

Selskapets teknologi er tatt i brukpå mer enn 2,3 millioner kvadratmeter med kontorlokaler i 20 land over hele Europa, Nord-Amerika og Asia. Kundebasen spenner fra store multinasjonale selskaper til eiendomsforvaltningsfirmaer og facility management-selskaper.

– Spennende steg for Nordomatic

Spicas fleksible løsninger gjør kundene i stand til å optimalisere driften, heve arbeidsopplevelsen og møte de ulike behovene til arbeidsplassens brukere, samtidig som man reduserer driftskostnadene. Den prisbelønte GemEx Engine® og Luna Workplace Experience-appen har vist seg å være verdiskapende verktøy for å analysere og utvikle den moderne arbeidsplassen. De gjør det mulig for kontorer å fungere som møteplasser, tiltrekke og beholde talent, forbedre produktiviteten og være ledende innen helse og velvære, spesielt i lys av Covid-19-pandemien.

– Dette er et veldig spennende steg for Nordomatic inn i det raskt voksende Smart Workplace-segmentet. Vi vil kombinere Spicas softwareplattform med våre eksisterende Smart BMS og Smart Energy serviceløsninger for å skape en ny Nordomatic PropTech-avdeling (som ledes av Tim Streather), basert på kjerneprinsipper som ESG og arbeidsplassopplevelsen, sier Olov Schagerlund, administrerende direktør i Nordomatic.

– Å gå inn i det britiske markedet er også et springbrett for å fortsette vår internasjonale vekst som en global pioner innen smarte bygg. Sammen med Spica har vi nå et team på mer enn 50 softwarespesialister som fokuserer på SaaS hypergrowth og neste generasjons PropTech-løsninger”, sier Schagerlund.

Passer perfekt

PASSER PERFEKT: Mener Tim Streather i Spica om Nordomatic som eier.

– Vi har vært på en spennende reise siden vi startet selskapet, og denne satsningen representerer en sentral milepæl i å ta Spica til neste nivå. Nordomatic tilbyr en fantastisk mulighet til å kapitalisere på Spicas suksess innenfor et høyt respektert internasjonalt konsern, hvor vi kan skalere eksponentielt. Nordomatic har synergikapasiteter innen BMS-integrasjon og tilstøtende SaaS-tilbud rundt fjerntilgang og kontroll av BMS-systemer og energioptimeringsier Tim Streather, administrerende direktør og medgründer i Spica Technologies Limited..

– Sammen med Spicas eksisterende løsningsportefølje er dette et innovativt og konkurransedyktig tilbud til markedet. Å bli en del av den større og likevel raskt voksende Nordomatic Group, med felles verdier og ambisjoner, passer perfekt for Spica.

– Vi er begeistret over hva dette kan bringe til vårt team, våre kunder og partnere i årene som kommer”, sier Tim Streather.

Få siste nytt, meld deg på ITBaktuelts nyhetsbrev her