ABB samarbeider med Samsung Electronics om smartbyggteknologi

et globalt partnerskap

0

Bygninger genererer nesten 40 prosent av globale CO2-utslipp1, og partnerskapet vil skape en plattform for langsiktige relasjoner for innovasjon innen smart teknologi, smart styring og smarte enheter skriver de i en pressemelding.

Samarbeidet vil gjøre det mulig for Samsung og ABB å utvide tilgangen til boligautomatisering og bedre administrasjon av enheter, samtidig som det blir lettere å styre hvordan strømmen brukes. Smarte hjem bruker tilkoblede enheter og apparater integrert gjennom et sentralisert system for å spare penger, tid og energi. Ved for eksempel å koble sammen Samsungs SmartThings-applikasjon og ABBs hjemme-automatisering, vil beboerne kunne bruke sine personlige enheter til å overvåke og administrere et fullt spekter av hvitevarer, samt gass- og røykvarslere, energi-, sikkerhets- og styringssystemer fra en enkelt applikasjon. Proaktiv styring av apparater som oppvaskmaskiner og vaskemaskiner for kjøring ved lav belastning i kraftnettet sikrer for eksempel nettoptimalisering og lavere energikostnader.

– Vi ser for oss en fremtid der kundene våre kan dra nytte av betydelige karbon- og energibesparelser ved å ytterligere forbedre tilgangen til fullt integrert og helhetlig, smart bygningsteknologi, sier Mike Mustapha, leder for ABB Smart Buildings. – Å samarbeide med en stor teknologiinnovasjonsleder som Samsung Electronics støtter ABBs visjon og tilbud om å koble hele bygninger sammen med åpne og universelle løsninger, og å levere innsikt om totalt energiforbruk, inkludert elementer som lading av elbiler. Dette minimerer ikke bare karbonavtrykket fra det bygninger, men gir en sømløs og engasjerende brukeropplevelse.

Parallelt med hjemmeautomasjonsløsningene har de to selskapene til hensikt å utvide samarbeidet mellom Samsung Electronics varme-, ventilasjons- og aircondition-produkter (HVAC) og romstyringssystem med variabel kjølemiddelstrøm og ABB styringssystem for HVAC for næringsbygg og bygninger med flere boliger.

– Enkelheten ved at bare to leverandører kommer sammen på denne måten, gjør smartbyggprosjekter også enklere for byggefirmaer og eiendomsutviklere, sier Chanwoo Park, leder for IoT hos Samsung Electronics. – For ettermontering i eksisterende bygninger, eller nye områder, med én enkelt leverandører av løsninger, kan de være sikre på at produktene vil integreres og fungere sømløst sammen. Det forbedrer også bruksopplevelsen fordi det bare er én plattform for hele systemet.