Store forventninger. - Det er store forventninger til det som skal skje på Nova Spektrum på Lillestrøm i månedsskiftet mai/juni, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden 2022

– Stemningen blant Eliaden utstillerne er meget god

Eliaden 2022:

0

– Stemningen blant Eliaden utstillerne er meget god. De er mer enn klare til møte bransjefolk fra hele landet på NOVA Spektrum, Lillestrøm 31.mai til 2.juni. Samtidig har tusenvis av besøkende forhåndsregistrert seg, sier prosjektdirektør Svein Arnesen i Eliaden 2022.

– Det har bygget seg opp et kjempesug etter en god messeopplevelse med mye kompetansepåfyll. Dette skal vi tilby på årets viktigste og største møteplass, der vi legger stor vekt på elektrifisering, energieffektivisering og digitalisering.

Større enn i 2018
– 281 utstillere dekker et areal på 12 000 m2. Dette er 1 400 m2 mer enn i 2018. Med en større messe er målsettingen også å passere 20 000 besøkende.

– I år er det flere større stands. SG Armaturen har den største på 300 m2. Deretter kommer Eaton og Elko med 250 m2 og CTM Lyng med 175 m2. I år har utstillerne satset på enda mer proffe stands. Dette vil de besøkende merke. Samtidig har vi økt breddene på gatene i hallene, slik at det er romsligere å bevege seg. Dette betyr at Eliaden har fått et stort kvalitetsløft. Med et utstillingsareal på 12 000 m2 er både C-, D- og E-hallen full.

– Vi gleder oss over at selskaper som Nortronic, Glamox, PM Flex og Touchcom etter mange år er tilbake på Eliaden. Dette gjelder også Siemens, som parkerer en stor truck foran inngangen på Nova Spektrum.

– Med mange av de største leverandørene, alle fagmiljøene og sju elektrogrossister på plass, er dette det mest omfattende elektrotreffet i 2022.

Saken fortsetter under bildet:

Større stands. I år er det flere større stands på Eliaden. SG Armaturen har den største på 300 m2. Deretter kommer Eaton og Elko med 250 m2. Foto: Audun Braastad

Uavhengighet av russisk olje og gass
Arnesen fremhever at det aldri før har vært et mer dagsaktuelt tema på åpningsseminaret på Eliaden.

– Her skal et panel med politikere og representanter fra arbeidsgivere og fagforbund diskutere hvordan Norge kan aksellerere sitt bidrag til å realisere EU sin målsetting om uavhengighet av russisk olje og gass.

Vil øke kvinneandelen
– I år setter Elektroforum, som eier Eliaden, et ekstra søkelys på kvinner i elektrobransjen. Derfor blir alle kvinner som arbeider i bransjen invitert til å besøke messen. Samtidig blir alle jenter i niende klasse over hele landet invitert til å besøke Gnitz-standen. Dette er et samarbeid med NHO-prosjektet Jenter og Teknologi.

– Dessuten skal Montørjentene El og IT, ha stand rett ved inngangen. De arbeider for økt rekruttering av kvinner, og at flere av dem skal bli i bransjen.

– Elektroforum har også gjennomført en studie blant alle medlemsbedriftene for å kartlegge kjønnsbalansen og mangfoldet. Denne blir presentert på Eliaden.

– Med Elektrokvinnen 2022 skal Elektroforeningen (EFO) løfte frem kvinnelige forbilder, som gjør noe ekstra for at bransjen skal bli et attraktivt sted å være for jenter.

Nærmer seg 100 seminarer
Arnesen forteller at seminarer er en viktig del av Eliade-konseptet.

– 20 prosent av de besøkende er på messen for å få faglig oppdatering på seminarene. I år nærmer det seg 100 kurs, som omfatter alt fra solceller og batterier til cybersikkerhet.

Sosial møteplass
– Eliaden er også en sosial møteplass. Mange av utstillerne har tradisjon med å invitere kunder fra hele landet til sosiale sammenkomster på kvelden. Etter en pause på fire år er elektrofagfolkene klare til å sette sitt preg både på Aker Brygge, Tjuvholmen, Bjørvika og Oslofjorden. Dette setter en ekstra hyggelig ramme rundt Eliaden.

Se seminarprogrammet på Eliaden 2022

Forhåndsregister deg gratis her.

Eliaden.no