Illustrasjon Bodø Glimt

WSP Norge Breeam-sertifiserer Bodøs nye storstue

Bodø/Glimts nye arena skal miljøklassifiseres på høyeste nivå. Det er WSP Norge er valgt som Breeam-rådgivere og revisor i prosjektet.

0

Interessen for Breeam Community-sertifisering har økt de siste årene, og prosjektet i Bodø er der femte i rekken av Breeam-prosjekter hos WSP Norge.

– Breeam Community er endelig tydelig på agendaen, noe som speiles i oppdragsmengden vår. Det finnes bare tre bygg i hele verden som er Breeam -sertifisert til høyeste nivå, Outstanding. Helt på topp med høyeste poengsum ligger prosjektet vårt 2020park, verdens aller første Outstanding-sertifiserte bygg. Denne poengsummen har Bodø/Glimt nå ambisjoner om å slå, forteller Ida Kristine Buraas, miljørådgiver i WSP Norge, i en pressemelding.

Utbyggeren ønsker at den nye arenaen ikke bare skal være et bygg, men en bydel med flere ulike bruksområder. Bodø/Glimt har ambisjoner om at storstuen blant annet skal være selvforsynt med strøm og varme.

– Her er det flerbruk i fokus, og bydelen skal være et inkluderende sted for godt voksne og unge, med matservering, treningsfasiliteter, håndballhall og mye mer. Ambisjonene til Bodø/Glimt for miljøsertifisering er fantastiske, og vi ser frem til å hjelpe dem med å komme i mål med dette, sier Synne Solheim, miljørådgiver i WSP Norge.