Trond-Øystein Bjørnnes, administrerende direktør i Kiona.

– Kiona skal optimalisere energiforbruket i eksisterende og nye bygg

Fortsetter veksten ut i Europa med ny Proptech plattform:

0

Selskapene bak IWMAC, Energinet, Web Port og Edge lanseres i dag under ett og samme navn: Kiona. Slik tar de sats for å optimalisere energiforbruket i eksisterende og nye bygg

– Kiona er hele pakken. Kombinasjonen av de fire frittstående og komplementære løsningene gjør at vi kan tilby den beste plattformen for kundene våre. Samtidig muliggjør det en raskere innovasjonstakt som kommer både kunder og partnere til gode, sier Trond-Øystein Bjørnnes, administrerende direktør i Kiona.

Rundt 55 000 kommersielle, industrielle og offentlige bygninger, og 3000 dagligvarebutikker i Nord-Europa er allerede daglige brukere av en Kiona løsning for å spare energi, sikre effektiv drift og rapportere på miljøarbeidet sitt.

Innen dagligvarehandel og løsninger for kjøl og frys, er selskapet allerede markedsledende i Skandinavia og satser videre med full styrke på framtidsrettet teknologi og løsninger også innen dette området.

– Kombinasjonen av produktene, løsningene og menneskene gjør oss enda litt sterkere, raskere og bedre. For oss var dette på mange måter den siste brikken som manglet for å gjøre puslespillet helt. Nå kan vi tilby komplette løsninger, fra ferdige oppsett på dataintegrasjon til overvåkning, avansert optimalisering og rapportering, sier Bjørnnes videre.

Han legger til at dette er mulig med den åpne, fleksible og brukervennlige Proptech plattformen, som kan skreddersys til å passe kundens behov, uavhengig av type bygg. Dette gjør de hovedsakelig gjennom å digitalisere teknikken som allerede finnes i bygget, og at kundene slik kan unngå kostbare utskiftninger og ekstra kabling.

Med prognoser som indikerer at så mye som 95% av dagens bygningsmasse fortsatt vil være i bruk om 50 år, vil optimalisering av energiforbruket i denne sektoren spille en nøkkelrolle for å nå EUs mål om å redusere klimagassutslipp med 55% med 2030.

– I snart 20 år har vi hjulpet alt fra store byggeiere til små butikker med å få teknikken til å prestere litt bedre, yte det lille ekstra. Nå er det dags for oss å selv utfordre, avslutter Bjørnnes.