Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom

– Bærekraft i bygninger er viktigere enn noen gang

Energismarte bygg i fokus

0

IEE kan igjen igjen ønske velkommen til Energismarte Bygg Konferansen i Lillestrøm i februar. Etter to år er de tilbake med denne møteplassen for energismarte bygninger. – Bærekraft i bygninger er viktigere enn noen gang, sier Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom.

En rekke foredrag står oppført i programmet, og første dag innledes med innlegget Energieffektivisering; Det beste tiltaket for å bruke kraften vår riktig. Dette står Frank Jaegtnes, adm. direktør i EFO for.

Tone Tellevik Dahl, adm. direktør i Norsk Eiendom tar for seg Nå haster det å energieffektivisere næringsbyggene.

Arrangøren skriver at Energikommisjonen kommer med sin rapport 1. Februar. Har de da svart på forventinger på energieffektivisering og egenproduksjon? Innledning ved Bård Folke Fredriksen, adm. direktør NBBL.

Det blir politikerdebatt med Elisabeth Sæther, OED (AP), Lars Haltbrekken (SV), Ingrid Liland (MDG), Sofie Marhaug (Rødt), Bård Ludvig Thorheim (H) og Alfred Bjørlo (V).

Kommentarer fra forbruker-, eiendoms- og næringsorganisasjoner blir det av Bård Folke Fredriksen, Tone Tellevik Dahl og Frank Jaegtnes.

Valg av riktig lys gir store kostnadskutt. Et eiendomsselskap sparte 80 prosent på strømregningen. Martin Rafdal hos Glamox kommer med utspill.

Fasekompensering – et konkret energieffektivt tiltak med stort potensial er tema for Kjell Norberg, Micro Matic.

Energilagring på Fjell i Drammen. Geir Andersen leder vedlikehold og miljø i Drammen kommune.

Hvordan blir bygninger energismarte? Og hva må til?

De tekniske systemene i bygninger blir mer komplekse, noe som stiller krav til kompetanse og samspill mellom entreprenører og leverandører. Deltakerne får høre mer om problemstillingen og diskuterer hvordan bransjen i fellesskap skal bli bedre. Med representanter fra eiendom, rør og elektro.

Det kan være god lønnsomhet å installere solcelleanlegg på takflater og fasader på yrkesbygg. Med et batterisystem kan også forbrukstopper flates ut. Dersom batteriløsningen integreres med byggets SD-anlegg ligger det til rette for samhandling med annet teknisk utstyr.

Hele programmet kan du lese her på Nelfo.

Få siste nytt, meld deg på ITBaktuelts nyhetsbrev her