Makarena Isabel Saavedra. er, teknisk prosjektleder på byggautomasjon-prosjekter.

Bransjen utvikler seg i riktig retning innenfor byggautomatisering

Kvinnedagen / Schneider Electric Norge:

0

I de siste ti årene har det skjedd mye positivt når det kommer til kvinner i mannsdominerte yrker, mener teknisk prosjektleder innen byggautomasjon, Makarena Isabel Saavedra.

Hun startet som automatiker-lærling i Schneider Electric i 2009.

Etter videre å ha tatt Y-vei ingeniør studiene i USN, kom hun i 2018 tilbake til Schneider – først som Solution Architect og i dag er hun Teknisk prosjektleder på byggautomasjon-prosjekter.

-Jeg liker at arbeidsdagen er travel og med varierte oppgaver, og at jeg hele tiden fortsetter å lære og utvikle meg faglig, forteller Makarena.

Stor bransjeutvikling på 10 år
Hun mener at bransjen er flinke til å ta vare på kvinner og at mye har skjedd på dette området, siden hun startet som lærling: – Folk har blitt vant til å se kvinner på byggeplasser og ingen gjør en stor greie ut av at man har valgt en “utradisjonell” yrkesvei lenger. Jeg trives veldig godt og føler meg komfortabel på jobb. Det har generelt blitt et veldig hyggelig arbeidsmiljø for alle. Jeg tenker at vi må fortsette det gode arbeidet.
Det viktigste er sørge for et trygt miljø hvor folk føler de kan være seg selv, sier Makarena.

Flere kvinner bør velge elektrofag
Det er ikke noe å legge skjul på at det hjelper miljøet med en mer blandet kjønnsfordeling, men jeg tenker at kvinner skal velge fag innenfor elektro, fordi de er interessert og har lyst. Samtidig må bransjen jobbe aktivt for å få kvinnene til å føle seg velkommen. Det må være lik behandling, uansett kjønn. En sjelden gang, selv om det menes godt, kan det bli litt mye oppmerksomhet og man kan føle seg litt rar og uvanlig, sier hun.