Programmet består av foredrag av en rekke kjente profiler innen eiendom og byutvikling, og med et bredt tema; alt fra global eiendomsportefølje, energieffektive bygg og i hvilken grad regaerer leietaker på dette?, fremtidsperspektiver på innovasjon og eiendom og debatt. Komplett program med foredragsholdere og temaer er lenket her.
En utstilling med en rekke sentrale aktører som presenterer sine prosjekter/produkter vil også være på plass.
Cityprisen
Cityprisen ble etablert av Huseiernes Landsforbund og delt ut første gang i 1998. Prisen skulle skape oppmerksomhet om vellykkede eiendomsprosjekter. Cityprisen og Citykonferansen eies nå av bransjeforeningen Norsk Eiendom og NE kunnskap. Som det fremgår av kriteriene setter Cityprisen fokus på prosjekter som er nyskapende, økonomisk vellykkede og slik utformet at de bidrar positivt til sine omgivelser.
Hvilket eiendomsprosjekt har skapt positive ringvirkninger for sitt næromådet og får den ettertraktede Cityprisen?
Styret i Norsk Eiendom har oppnevnt en jury. Juryen har valgt ut tre prosjekter som alle er offentligjort, og under Citykonferansen blir én vinner presentert.
Årets nominerte er Prora Eiendom i Trondheim. Komiteen skriver at for Trondheim som by er også dette et svært vellykket prosjekt.
Sitat: Byens befolkning utnytter uteområdene i prosjektet til rekreasjon og benytter seg av servicetilbud, ikke minst ved at prosjektet utnytter kvalitetene knyttet til nærheten til elven. Den oppbrutte fasaden mot kaikanten og de gjennomgående godt opparbeidede bygulvene rundt huset er en klar styrke. Et viktig grep har vært å etablere mange innganger på bakkeplan til de utadrettede funksjoner. Dermed bidrar prosjektet til å aktivisere bymiljøet rund seg. NTNU har også vært involvert i planleggingen av en lyd og bildeinstallasjon i parken som skal profilere både Adresseavisa og teknologihovedstaden.
Oslo har to nominerte. Det ene er Sørenga Utvikling. Komiteen påpeker at det er mange som skal hedres for dette arbeidet.
Sitat: Sørenga Utvikling, Bjørvika Infrastruktur, LPO arkitekter samt en rekke arkitekt- og landskapsarkitektkontorer har arbeidet med de ulike kvartalene. Men til tross for et stort antall involverte aktører, fremstår Sørenga i dag som et særdeles helhetlig og homogent område, med en relativt dempet og nøktern arkitektur, sørlig om man sammenligner med Barcode, Tjuvholmen og det som hittil er bygget ved fjorden.
Det andre Aker Brygge. Komiteen mener at knapt noe byområde i Norge er så ladet med generelle forestillinger og fordommer som Aker Brygge.
Sitat: Som Norgeshistoriens første store private transformasjon ble Aker Brygge selve bildet på jappetid og et nyurbant Norge. Siden prosjektet stod ferdig i 1989 har området på en side vært standardreferanse for landets høyeste kvadratmeterpriser – og et yndet sted å besøke for trøndere på bytur, turister fra Japan og ungdom fra Groruddalen.
Cityapp
Citykonferansen har også i år utviklet en egen app for å forsterke kommunikasjonen mellom deltakere og samarbeidspartnere og sørge for at all informasjon havner på ett sted. Det blir postet små drypp i dagene opp mot konferansen.
[bildec]2016/02/fqn6793xy[/bildec]