Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge. Det oppfordres at både små og store løsninger og prosjekter melder seg på, samt prosjekter som har utmerket seg i bybildet og i lys-Norge.

Prisutdelingen skjer under «Lysets dag» 15 november på Vulkan Arena, som er en viktig dag hvor bransjen møtes, for sosialt og faglig innhold.

- Vi gleder oss til å tilrettelegge en møteplass for bransjen der hele verdikjeden møtes. I år blir det nytt og større sted, med ny administrasjon, som gjør dette arrangement unikt og spennende, sier Ida Thorendahl, daglig leder i Lyskultur i en pressemelding.

Kategoriene for årets lyspriser:

Norsk Lyspris – Beste innendørsprosjekt
Norsk Lyspris – Beste utendørsprosjekt
Norsk Lyspris – Åpen klasse
Norsk Lyspris – Beste prosjekt budsjett
Norsk Lyspris – Bærekraft
Norsk Lyspris – Beste Produkt eller teknisk løsning
Norsk Lyspris – Ung

- I år er det syv ulike kategorier å nominere i, vi er spesielt stolte av de nye kategoriene budsjett og bærekraft. Beste prosjekt budsjett vil vise at prosjekter kan utmerke seg, også med et smalt budsjett. Bærekraft er en viktig kategori ettersom det er strategien og bærebjelken til Lyskultur, forteller Thorendahl.

Lysprisen skal sette fokus på, og fremme gode og innovative lysprosjekter i Norge.

Søknadsfrist er 22 september, og enkeltpersoner, institusjoner, organisasjoner, private og offentlige selskaper kan melde på prosjekter eller produkter til Norsk Lyspris.

Skjema for søknad til Norsk Lyspris er nå tilgjengelig på Lyskultur sine hjemmesider. Nytt for året er at man også kan legge med film.

Les mer om juryen for 2023 her.