Geir Bellingmo er daglig leder i Buvik Elektro og forteller at de har allerede lekt seg litt med appen før de skal ut å teste den live for første gang. Mellom seks og ti av deres elektrikere kommer til å bruke appen til å begynne med.

- Tilbakemeldingene fra de som har testet den ut så langt var at den var selvforklarende og veldig enkel å bruke, sier han.

Effektivisering og forenkling

For å melde inn nye måleroppsett bruker montører enten mobil eller nettbrett. Datasystemene blir oppdatert direkte noe som gjør at jobben utføres mye raskere.

- Hensikten under utviklingen av systemet var å gjøre appen så enkel som mulig å bruke. Den fungerer både med og uten internettdekning, har man ikke internettdekning så synker den seg automatisk når man kommer på nett igjen, sier Torstein Løvseth fra Powel.

Appen kan brukes for bytting av målere, målemontasje i nybygg. Målerjobben laster man ned før man drar ut og ute på anlegg kan man legge inn bilder og målestand direkte. De nye måleroppdragene ligger i Elsmart og er sortert etter rett måler per arbeidsordre.

For TrønderEnergi Nett var det et ønske om effektivisering og enklere arbeidsprosesser som var avgjørende for at de ønsket å teste ut P0 appen.

- I dag bruker TrønderEnergi Nett mye tid på oppfølging av målermontasje, vi ønsket nye måter å løse dette på, slik at vi lettere og raskere kunne få inn informasjonen. For oss forenkler det våre prosesser ved at installatører utfører mer av jobben, og kan styre jobben mer selv. Montørene er prekvalifiserte og kan nå selv styre fremdriften på sine jobber, sier Sondre Kristiansen i TrønderEnergi Nett.

- Det er også fordeler for sluttkunden her, da de nå kun trenger å forholde seg til en aktør, sier Anders Dahl fra TrønderEnergi Nett.

Nytteverdi i flere ledd

Etter en rask gjennomgang av appen på kontoret dro montørene ut for å prøve den i praksis ved montering av nye målere i et leilighetsbygg i Trondheim sentrum.

Powel er med ut i felt når ni målere skal installeres. Etter installering er både TrønderEnergi Nett og elektrikerne godt fornøyde. Bortsett fra en liten gjennomgang på kontoret har de hatt null opplæring, men jobben går smertefritt.

Arbeidsprosessene i P0 appen er lagt opp stegvis, tilgjengelige jobber kommer opp og man krysser av for de man ønsker å ta. Ute i felt velger man korrekt måler og appen viser informasjon om viktige opplysninger. Gjennom hele prosessen blir man guidet stegvis fra en prosess til den neste. Når jobben er ferdig avslutter montøren den i appen, kontorpersonale godkjenner og målerinfo blir sendt direkte inn i TrønderEnergi Nett sitt system.

P0 appen er tilgjengelig nå og kan kjøres på Android nettbrett eller mobil.