Pan-tilt-zoom kameraet med 20x optisk zoom og innebygd IR-lys med rekkevidde på 100m, har i tillegg Full HD-oppløsning, 360 graders panorering uten endestopp, digital wide dynamic range, toveis lyd, IP66 beskyttelsesgrad, og Hi-PoE strømforsyning. I tillegg er kameraet svært lett, kun ca. 2kg, og svært kompakt, med sine 16 cm i diameter og 30 cm i høyde. Kameraets betegnelse er DTC-IRPTZ2MP20XHP.

På grunn av sin gunstige pris, påpekes det i pressemeldingen, spår Detec AS at denne modellen vil bli en av deres bestselgere, og vil erstatte faste kameraer i svært mange tilfeller, spesielt på avstander fra 30 til 100 meter. Årsaken til det er enklere installasjon, hvor man slipper justering, finjustering og etterjustering av kamera, brakett, linse og IR-lampe for å få riktig utsnitt, fokus og lyssetting, noe som kan være spesielt utfordrende på lengre avstander med sannsynligvis store lysvariasjoner.

Kamera styres via programvare og man har mye enklere og større fleksibilitet i forhold til bildeutsnitt, samt automatisert fokus og innebygd IR-lys som automatisk vurderer behovet og tilpasser rekkevidde til utsnitt.

I tillegg kommer fordelene med at det er snakk om et PTZ-kamera. Dersom man har en operatør som følger med på bilder i sanntid, kan man ta manuell kontroll over kameraet og styre og zoome inn på objekter av spesiell interesse. Med Detec Next VMS kan man sette opp kameraet til å gå tilbake til predefinert grunnposisjon en viss tid etter manuell kontroll opphører. Man er heller ikke avhengig av å ha en operatør som til enhver tid ser på bilder.

Man kan sette opp vaktrunder, hvor kamera automatisk bytter mellom flere gitte predefinerte posisjoner til gitte tider, for så å gå tilbake til grunnposisjon. Man kan også sette opp kamera til automatisk å peke på nærliggende alarmkilder, som for eksempel et fast kamera med videoanalyse som detekterer en inntrenger, eller en infrarød detektor som detekterer et objekt. Ved hendelser kan vaktpersonell varsles, og PTZ-kameraet sikrer at alt fanges på video.

Detec AS har samtidig med denne lanseringen gitt et nytt, oppdatert design til sitt første IR-PTZ-kamera. Designet på de to modellene står nå i stil til hverandre, og har et unikt, gjenkjennelig uttrykk. Detec AS sitt første IR-PTZ-kamera har 36x optisk zoom, 200m rekkevidde på infrarødt lys, 360 graders panorering uten endestopp, 120dB Wide Dynamic Range og Ultra Hi-PoE.

Selskapet skriver at til tross for spesifikasjoner som få kan motsvare, så er kameraet gunstig i pris. Det vil si at det vil være konkurransedyktig både mot rimeligere og dyrere modeller fra andre produsenter. Så langt er dette Detec AS sin toppmodell.

Begge modeller er tilgjengelig på lager nå med et fullverdig spekter av type braketter for vegg, tak, stolpe og hjørne.

Detec AS skriver i pressemeldingen at selskapet er en av Norges ledende spesialister innen videoovervåking og har drevet med distribusjon av videoovervåkingsprodukter siden tidlig på 80-tallet og utvikling av programvare for videoovervåking siden 1992. Siden starten har Detec AS fokusert på høykvalitetsprodukter, og har kontinuerlig vært oppdatert på trender og nye teknologier i videoovervåkingsindustrien.