Dette betyr at flere butikker, kontorer og andre næringslokaler kan ta i bruk teknologien som hemmer flere typer allergener, bakterier og virus innendørs med opptil 99,6 prosent.

Nanoe ™ X finnes allerede i Panasonics luft-til-luft-sortiment for boliger. Nå utvides tilgjengeligheten til flere modeller i selskapets kommersielle sortiment, herunder PACi og VRF. Det inkluderer 90:90-kassetter, nye kanalenheter og gulvmodeller. Lanseringen skjer denne høsten.

– Panasonic har utviklet nanoe ™ X-teknologien siden 2003, med mål om å kunne forbedre luftkvaliteten innendørs. Det er spennende å se at teknologien brukes i mange arenaer der man ønsker friskere og renere luft, som på tog, i heiser, biler og i hjemmet. Nå er vi veldig glade for å kunne gjøre teknologien enda mer tilgjengelig der mennesker beveger seg i hverdagen, sier Arnt Fahlstrøm, Area Sales Manager i Panasonic i Norge.

Slik fungerer det

Hydroksylradikaler finnes allerede i luften rundt oss ute, og hemmer fremveksten og effekten av forurensning som enkelte allergener, bakterier, virus, mugg og lukt, ved å bryte dem ned. Sånn sett kan man se på hydroksylradikaler som naturens eget rensemiddel. Panasonics nanoe ™ X-teknologi tar dette et skritt lenger, og skaper et ideelt innemiljø for hydroksylradikaler ved å innkapsle dem i vann. Det øker effekten, og gjør at radikalene kan leve i over 10 minutter innendørs i stedet for ett sekund ute. Ved å kapsle inn radikalene i vann kan de også enklere spres over større overflater og rom. Til og med tekstiler som gardiner, møbler og tepper kan dra nytte av hydroksylradikalenes effekt.

Nanoe ™ X-teknologien er verifisert og testet av internasjonale, uavhengige laboratorier i Tyskland, Danmark, Malaysia og Japan. Nanogeneratoren krever ikke filter og er derfor vedlikeholdsfri. Den er også laget av solid titan som gir lang levetid. Nanoe X Generator Mark 2, som er tilgjengelig i Panasonics enheter fra 2020, deriblant den nye HZ_WKE, produserer 9600 milliarder hydroksylradikaler per sekund. Jo større mengde hydroksylradikaler, desto bedre effekt gir teknologien.