Schneider Electric utvider sin Exxact-portefølje med ny universalkapsling IP44. Med denne lanseringen kan Schneider nå tilby markedet en problemløser for valg og plassering av installasjonsmateriell som skal monteres utendørs eller i våtrom.

Nye Exxact universalkapsling IP44 er en problemløser som gjør det enkelt å montere produkter i områder der det tidligere ikke var mulig. Hvis du eksempelvis ønsker å montere en dimmer eller et USB-uttak på badet, er du ikke lenger begrenset av produktets beskyttelsesgrad takket være den nye kapslingen.

- Valg og plassering av installasjonsmateriell utendørs eller i våtrom, har alltid vært en utfordring fylt med kompromisser. Dette har som regel resultert i at produkter blir plassert upraktisk i forhold til betjening. Som en av verdens ledende produsenter i vår bransje, bestemte vi oss for å gjøre noe med dette, forteller Zoran Kalelic, produktsjef i Schneider Electric.

Kapsling IP44 passer i både 55x55 mm og 71x71 mm standardsystemer, slik som Exxact, System M og System D. Maks innvendig høyde med lukket lokk er 24 mm. Kapslingen kan monteres i standard veggboks, eller utenpåliggende ved bruk Exxact IP44 påveggskappe (el-nummer.: 1481037).

Lokket er fjærbelastet, slik at beskyttelsesgraden alltid bevares når det monterte produktet ikke er i bruk. Samtidig er designet attraktivt og betjeningsvennlig, noe som gjør at kapslingen passer godt inn i både moderne og klassiske boliger og næringsbygg. Typiske bruksområder er våtrom og fuktutsatte omgivelser.

Eksempler på produkter som passer i kapslingen er USB-uttak, dimmere, trådløse brytere, displayer og diagonale stikk. Kapslingen leveres komplett med IP44-tetning og overgangsramme til 55x55. Kapslingsgraden er IP44 med lukket lokk og IP20 med åpent lokk.

- Vårt fokus har alltid vært å tilby installatører og sluttbrukere de beste løsningene. Samtidig må vi bevare fokuset på miljøaspektet, noe som er viktig i vår felles kamp for en bærekraftig fremtid, tilføyer produktsjefen.

Exxact universalkapsling IP44 er med i Schneider Electric sitt «Green Premium» miljøprogram, og er lagerført hos alle elektrogrossister.