ATV320 frekvensomformer, som er en del av Altivar Machine-serien, er blitt utformet for å gjøre maskiner mer effektive og produktive. Samtidig reduserer den maskinbyggernes prosjekterings- og installasjonskostnader takket være følgende egenskaper:

 • Tilgjengelig i to formater - Bok og Kompakt -som er designet for enkel og kostnadseffektiv integrasjon i praktisk talt alle maskiner. Den kan plasseres enten i kontrollskap eller i maskinrammer.
   
 • Avanserte tilkoblingsmuligheter gjør det lett å integrere den i mange av de vanligste Ethernet- og seriebasertekommunikasjonsnettverk, fra EtherNet IP til CANopen. Det komplementerer integrasjonen i Schneider Electrics MachineStruxure-løsninger og sørger for samsvar med PLCopen.
   
 • Pålitelig og nøyaktig motorkontroll med både asynkrone og synkrone motorer.
   
 • Robust design medIEC 60721-3-3 klasse 3C3 belagte kretskort for å utvide maskinens tilgjengelighet i tøffe miljøer, for eksempel i temperaturer opp til 60°C, uten behov for tilleggskjøling.
   
 • Omfattende innebygd sikkerhet takket være Safe Torque Off og fire andre funksjoner for full sikkerhetsmonitorering.
  Dette forenkler maskinsertifisering i samsvar med maskindirektivet 2006/42/EC.

Prosjektert for optimal balanse mellom design og effektivitet

For mange maskinbyggere har valget av best i klassen-frekvensomformere tradisjonelt krevd kompromiss som høyere prosjekteringskostnader, mindre pålitelighet eller begrensede tilkoblingsmuligheter. ATV320 ble utformet for at maskinbyggere skal kunne optimalisere både maskinens design og livssyklus uten å måtte inngå slike kompromiss.

Robust design for krevende miljøer

Altivar Machine kan brukes i krevende miljøer med temperaturer helt opp til 60 grader uten bruk av ekstra kjøling. Den er klassifisert med IEC 60721-3-3 klasse 3c3, og kommer med fem innebygde sikkerhetsfunksjoner som kutter både utgifter og monteringstid til separate sikkerhetsreleer. ATV320 er den aller første der det er mulig å kombinere nødstopp og bryter direkte i maskinen.