Digital Byggeplass! Her finner du all informasjonen du trenger for å produsere. Du trenger ikke jakte etter nye og oppdaterte tegninger på anleggskontoret. I BIM-kiosken finner du rykende ferske modeller til enhver tid! (BIM = Bygnings Informasjons Modell).

BIM-kioskene brukes til å vise 3D modeller av et bygg- eller anleggsprosjekt som støtte produksjon i en moderne byggesituasjon. Det blir plassert BIM-kiosker på byggeplassene som gi alle de ulike håndverkerne tilgang til produksjonsunderlaget. Det er forberedt egne visninger for hvert fag som gjør det enkelt å få oversikt, for eksempel vise hva som skal beholdes av eksisterende situasjon og hva som skal være nytt.

3D-modell-visning av rom med kompliserte løsninger gjør det enklere å planlegge bygging og hindre byggefeil. I tillegg til å vise BIM-modeller, får man i BIM-kioskene også tilgang til de til enhver tid siste oppdaterte tegninger i prosjektet.

BIM-kioskene til Skanska har vært banebrytende i å bringe BIM til anvendelse på byggeplass, og BIM kioskene har vakt interesse i hele bransjen. Mange byggeprosjekter har allerede tatt dette i bruk.

Gevinstene er færre prosjekteringsfeil, smidigere byggeprosess og høyere kvalitet på ferdigbygd anlegg.

Kilde: Produktfakta