De tre selskapene Home Control, Ping Communication og Jensen of Scandinavia slår seg sammen til storsatsingen Heimgard Technologies. Bak selskapet står industrieier Morten Angelil og Eltek Holding.

Selskapet forventer kraftig vekst fremover.– Markedet for smarte hjem står foran et stort gjennombrudd. Ved å slå sammen disse tre selskapene får vi komplette løsninger som tilgjengeliggjør smarte hjem for alle. Vi har en slagkraftig organisasjon der vi samkjører all vår kompetanse innen forskning, utvikling og salg, sier Lars Jervan, CEO i Heimgard Technologies i en pressemelding.

Home Control har i dag software- og hardware-løsninger for smarte hjem. Ping Communication er et hardware-selskap som leverer nettverksprodukter til telekom-industrien over hele verden, og er særlig store i Latin-Amerika. Jensen of Scandinavia leverer trådløse rutere til nordiske hjem som selges via ulike elektronikkjeder som Elkjøp og Power.

Selskapene har samarbeidet i lengre tid.

Tilbake i 2017 startet Ping og Jensen sammen å utvikle mesh-produkter for telekomoperatører og retail. I 2020 begynte de sammen med Home Control å utvikle neste generasjons smarthus- og WiFi-løsninger. Totalt har selskapet investert over 150 millioner kroner i produktutvikling og i en ny software-plattform. Resultatet førte til det som blir Nordens ledende leverandør av smarte hjem under Heimgard Technologies med produktlinjen Heimgard.

–  Den nye smarthus-softwaren er enestående i markedet. Vi har laget et kinderegg av en løsning som tilgjengeliggjør smarte hus gjennom produkter brukeren har behov for. Løsningen gjør at vi med én enkel smartboks kan tilby WiFi-dekning, smarthus og andre spennende og nyttige tjenester. Det ligger også et stort potensial i allerede installert utstyr i de tusen hjem som vi kan gjøre smarte med vår software. Her er vi unike i markedet i dag og våre B2B-telekomkunder kan komme raskt i gang med å levere smarte hjem på allerede investert kapital, sier Trond Hovind, CCO i Heimgard Technologies.

Det nye selskapet vil omsette for 220 millioner i 2021 og har i dag 82ansatte. Innen 2025 har de et mål om en omsetning på én milliard kroner med en stor andel abonnementsinntekter.

– I dag gir smarte hjem deg muligheten til å for eksempel optimalisere og kontrollere strømforbruket, sikre huset med alarm, kamera og nøkkelfrie løsninger. I tillegg kan man automatisere lys og varme rett fra app. Men utviklingen har bare så vidt begynt og i fremtiden vil hjemmene inneholde teknologi du ikke visste du trengte, fortsetter Hovind.

En av utfordringene med dagens smarte hjem er at det finnes en jungel av ulike dingser der ute som ikke snakker sammen. Alle har hvert sitt oppsett og hver sin app for styring. Denne mangelen på interoperabilitet er en av de største hindringene for forbrukere som tar i bruk smarthjem.

Heimgard har en av de mest fleksible løsningene på markedet, og lar kundene koble seg til mer enn 2,000 ulike produkter fra ulike tredjepartsleverandører som for eksempel Philips Hue, Google og Ikea. Alle disse produktene kobles sammen via en app, nemlig Heimgards Smart Home app.

Heimgard møter tøffe konkurrenter som Google og Apple.

–  Ett av våre sterkeste konkurransefortrinn er at vi ikke går på akkord med kundenes sikkerhet og personvern. All kommunikasjon er kryptert. Ingen persondata lagres i skyen og vi er svært opptatt av at produktet ikke skal eie deg, sier Hovind.

Det er hovedsakelig tre markeder Heimgard Technologies retter seg mot: telekomoperatører, elektromarkedet og detaljhandel