Eiendomsselskapet SISAB, ble vinneren av den tjuende utgaven av Stora Inneklimatpriset i Sverige, som ble tildelt ved en digital seremoni på VVS-museet i Bromma fredag den 21 mai.

SISAB vinner Stora Inneklima prisen med følgende kriterier:

Juryen har nominert Eiendomsselskapet i Stockholm AB (SISAB) som vinneren av Stora Inneklimatpriset 2020 for utviklingen av AI-topp systemet SOLIDA. Systemet måler inneklima faktorer og analyserer driften ved hjelp av en digital tvilling til dagens skolebygninger. SOLIDA leverer inndata til eiendommens kontrollsystem, hvorved driften kontinuerlig optimaliseres. Systemet er testet i flere av SISABs skolebygg, og det gir positive effekter og det blir dokumentert digitalt. SOLIDA bidrar til bedre inneklima, redusert antall feilrapporter, lavere energibruk og reduserte kostnader. Produktet er en innovativ kombinasjon av måleteknologi og teoretisk modellering som allerede har potensial for å komme til nytte ved måling av inneklima.

Den Stora Inneklimatpriset ble etablert i 2001 av Slussen Building Services, Swedish Ventilation, Swedish Energy and Environmental Technology Association og Swedish Refrigeration Technology Association. Den store inneklima prisen - tildeles hvert år til et selskap eller en organisasjon innen VVS som har utviklet et produkt, service eller metode som fremmer markedet på en positiv måte.

Produktet / tjenesten / metodikken må være nyskapende, bidra til et godt inneklima og langvarig begrenset ressursbruk. Prisen har som mål å øke interessen for inneklima teknologi, styrke sin posisjon og gjøre markedet oppmerksom på teknologi som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygninger.

SStora Inneklimatprisets jury inkluderer representanter for de tre bransjeorganisasjonene og styreleder Lars Ekberg, førsteamanuensis i installasjonsteknologi og adjungerende professor ved Chalmers og ansvarlig for forretningsområdet Eiendom og industri ved CIT Energy Management AB i Sverige.

I tillegg til vinneren ble Airthings med produktet Wave Plus/Airthings for business, Lindinvent med Lindinschool og Locum / Aera-IAQ med produktet Automasjon OVK også nominert til finalen blant de 32 mottatte forslagene skriver den svenske nettsiden Sluzzen Biz.