Importøren A. Bergli AS lanser Waterfuse Plug-In vannstoppere som beskytter enkelt mot vannskader. Systemet slår av vannet og varsler med et tydelig pip i tilfelle lekkasje. Motorventil monteres på hoved vanninntaket eller vannledningen til objektet som skal overvåkes.

Pressemelding

Den medfølgende vannsensoren plasseres under objektet.
Finnes også med trådløs sensor. Denne er produsert i Sverige og Sintef godkjent.

Ved lekkasje blir vannforsyningen stengt og vannsensor under objektet registrerer vannlekkasje.

Sensoren monteres direkte i stikkontakten, med mulighet for også å koble fra strømforsyningen til apparatet som er koblet til strømbryteren. Sensoren har høy driftssikkerhet.

WaterFuse reduserer risikoen for vannskader på kjøkkenet eller fra trykkvannutstyr som f.eks kaffemaskiner, oppvaskmaskin etc.

Sensoren plasseres under det som skal overvåkes og registrerer kontinuerlig hvis den er i kontakt med vann.

Hvis det får vann på det, stenger det vannet av umiddelbart og et alarmsignal informerer om at det har skjedd en lekkasje.

I servantskapene har vi ofte et stort antall tilkoblinger til for eksempel ismaskiner og oppvaskmaskin. Dette er en av grunnene til at omtrent 30 prosent av alle vannskader oppstår på kjøkkenet.

Hovedfunksjoner i WaterFuse Plugin er at sensorer oppdager vannlekkasje og lukker motorventilen umiddelbart. Det finnes en testknapp for enkelt å bekrefte systemets funksjon, og installasjon går direkte i 230vac stikkontakt.