Vifter & Miljø AS ble stiftet 30. november 1995 av Bjørn Steinar Lien og Steinar Wackelin. Det hele startet i 1982, da Lien ble ansatt som salgsingeniør i det heleide engelske firmaet Woods of Colchester Scandinavia AS. Der ble etter hvert Lien daglig leder. Deretter fulgte han med over til Solberg & Andersen AS som avdelingsleder da de tok over hele Woods-porteføljen i 1986. Etter 10 år som egen avdeling i SAAS, startet Vifter & Miljø AS opp i 1995, fortsatt med vifter og utstyr fra Woods of Colchester som hovedportefølje.

- Dagens utgave av Vifter & Miljø er en rådgivende utstyrsleverandør, med et av markedets største utvalg av vifter og luftteknisk utstyr. Vi leverer komplette systemløsninger i forbindelse med garasjeventilasjon, brannventilasjon, bypass-løsninger og trykksetting av trapperom. Som leverandør er vi opptatt av at en komplett leveranse fra oss ikke bare skal leveres, men også igangkjøres, innreguleres og fulgt opp på korrekt måte. Vi bistår derfor med igangkjøring av alle våre anlegg, og tilbyr også serviceavtale på anlegg levert av oss, sier Andreas Solrud.

I dag leverer Vifter & Miljø alle typer vifter til de fleste installasjoner, som aksialvifter, sentrifugalvifter, kanalvifter, takvifter, veggvifter, EX-vifter og EC-vifter. Selskapet har satt seg som overordnet mål å være totalleverandør av vifter og luftteknisk utstyr til bransjen- Vifter & Miljø leverer over hele Norge.

- Nå har vi eksistert i 25 år, og har stor tro på fremtiden med vår kunnskap og produktrange. Kompetanse blir mer og mer viktig for at kundene skal bli fornøyd, og at våre anlegg og installasjoner skal fungere optimalt. Alle våre selgere er utdannede ingeniører, så vi kan yte teknisk og faglig hjelp på høyt nivå, samt skreddersy totalløsninger for alle typer prosjekter. Vårt primære hovedmål er å stå på for våre kunder, med et dedikert ønske om å være best i klassen, avslutter Solrud.