- Men aller først, hvem skal du ha ferie sammen med? 
- Hytta er et fint sted å samle familien med barn og barnbarn, og venner. Noen kommer og andre reiser gjennom sommeren.

- Tar du med deg jobbsaker på ferien?
- I liten grad. NHO Elektros medlemsbedrifter avvikler også sommerferie, så dette er en rolig tid for organisasjonen. 

- Er laptoppen en del av feriens reiseutstyr?
- Laptoppen er min «verktøykasse», så den er alltid med.

- Hva er hovedinteressen din, altså hobbyer utenom jobben?
- Jeg er generelt glad i friluftsaktiviteter, så turer med hunden, på sykkel, i kajakk er mine favoritter. Også tid med barnebarna da. Det er alltid stas.

- Er du en flink kjøkkenmester og kokk?
- Jeg har en mann som er best på kjøkkenet, men jeg kan overraske både han og familien når jeg legger meg i selene. Da gjerne noe litt utenom hverdagsmaten, den tar Tore seg av. Jeg liker godt å lage mat når jeg finner noe som frister.

- Tenker du helse og sunnhet når du lager mat og spiser?
- Ja, i stor grad, men ikke fanatisk. Jeg spiser mye grønnsaker, men skeier gjerne ut med noe ekstra god innimellom. Brunlanesområdet er et av landets beste grønnsaksområder, og det dyrkes mye jordbær, så her er det ikke vanskelig å finne gode, sunne alternativer.

- Hva tenker du om «litt ekstra godt drikke» i sommer og på ferie? Øl, vin etc?
- Vi koser oss med vin eller øl til maten, uten at det tar overhånd. Vi har korte somre her i landet, så det er lov med litt ekstra hygge over et glass.

- Hva er det største prosjektet du jobber med nå?
- Nelfo har nylig har skiftet navn til NHO Elektro, så det er og har vært fokus i organisasjonen. Integra er en bransjeforening i NHO Elektro, og vi har derfor endret Integras logo og grafiske uttrykk. På vegne av automasjonsbedriftene jobber Integra videre med å skape de gode møteplassene for bygg- og eiendomsbransjen på ITB Brukerforum, og vi lager en veileder om samspillskontrakter for medlemmene. Mange aktører i bransjen snakker om samspillskontrakter, men vi erfarer at de viktigste tekniske aktørene ikke inviteres inn i samspillsfasen. Det ønsker vi å endre på.

- Har du planlagt høstens jobboppgaver? 
-  Ja, mye er på plass for høsten. Den starter med besøk på Arendalsuka for Integras styre, og senere kommer kurs i KI, ITB Brukerforum og ITB konferansen, der Integra er en av medarrangørene. Mye spennende på gang, så det er bare å følge med.

- Hva tror du om bransjens aktivitet siste halvår?
- Tilbakemelding fra medlemmene tyder på at de fleste bedriftene har mer enn nok å gjøre. Utfordringen for automasjonsbransjen er å få tak i den kompetansen de trenger. Integra har tatt initiativ til to forskjellige utdanninger i bygningsautomatiserin, men treghet hos myndighetene som står for godkjenningen har gjort at dette har tatt lang tid. Det er en stor utfordring!

Til slutt sier hun: - Jeg ønsker alle NHO Elektros og Integras medlemmer og kunder en strålende sommer, og anbefaler å lese mer om både NHO Elektro og Integra


Les også dette sommerportrettet:
Knut Tore Haugen: - Aspelin Ramm er optimist for høsten, men først ferie med familien