– Agder er et kjempespennende område. Bravida er nå blant annet fullt inne tverrfaglig på Morrow-fabrikken som reiser seg i Arendal og på signalbygget K14 i Kristiansand, sier Kåre Klingenberg, avdelingsleder for automasjonsavdelingen.

Han har fem automasjonsteknikere og to lærlinger med på laget, og lokaler i Kristiansand og Arendal. Med nærmere 20 års automasjonserfaring er han godt rustet til å lede avdelingen.

– Vi er veldig fornøyde med at vi har fått inn en erfaren leder som Kåre til å bygge ut og videreutvikle automasjonsmiljøet i regionen. Med dette kan vi gi kundene våre et enda bedre og helhetlig tilbud, sier Trond-Lauritz Larsen, Bravidas regionsdirektør i region Agder og Rogaland.

Gode synergier og store besparelser
– Det er alltid et potensial for å automatisere mer i bygg. Da senker man energiforbruket, får bedre inneklima og sparer penger, sier Klingenberg, og eksemplifiserer:

– Ventilasjon utgjør en stor del av energiforbruket i bygg og det oppstår ofte problemer når ventilasjonsanlegget ikke samarbeider med varmeanlegget, eller at man ikke styrer etter behov. For eksempel kan radiatorer varme opp et område samtidig som ventilasjon kjøler det ned. Ved å ta kontroll på alle tekniske installasjoner kan man dermed redusere energiforbruket.

Bravida identifiserer hvor bygget kan spare energi, og kan deretter tilby kunden helhetlige og bærekraftige tekniske installasjoner som «snakker sammen».

– Dette er en viktig etablering for oss, og satsningen på automasjon i Bravida, med utrulling i hele landet er veldig spennende. Det å kunne tilby flerfaglig prosjekt er mye av styrken til Bravida, sier Håvard Kristiansen, forretningsutvikler for automasjon i Bravida Norge.