- I løpet av de siste årene har vi gjennomført og integrert 10 selskaper i SmartCraft-familien de syv siste årene, samtidig som vi har skapt betydelige synergier. Vi er glade for å ønske Locka-teamet velkommen ombord og å kunne tilby deres effektive og appellerende SaaS-baserte spesialløsninger for 3D-visualisering, kundekommunikasjon og tilvalgstjenester. Locka er en verdifull tilvekst for oss, og deres løsninger kompletterer vår portefølje mot byggebransjen på en svært god måte, sier Gustav Line, konsernsjef i SmartCraft.

Locka tilbyr innovative og praktiske løsninger for 3D-visualisering, tilvalgshåndtering og kundekommunikasjon for håndverksbedrifter og utbyggere.

I 2023 hadde Locka en omsetning på 37 millioner SEK med en EBITDA-margin på 10 prosent. Selskapet har i dag 21 ansatte, og i de to første månedene av 2024 har Locka opplevd en organisk omsetningsvekst på 3 prosent, til 6,2 millioner SEK, med en EBITDA-margin på 16 prosent og en EBITDA-CAPEX-margin på 10 prosent. Ved utgangen av 2023 var ca. 50 prosent av inntektene gjentagende.

- Locka har vært igjennom en krevende periode, men er nå i en sterk posisjon med organisk vekst og positive marginer. Vi har en dokumentert evne til å  styrke resultatene til selskapene vi kjøper, og ser vi gode muligheter for å gjøre det samme med Locka. SmartCraft vil fokusere på å bruke  våre etablerte metoder for å styrke Lockas forretningsmodell, vekst og overgang til repeterende inntekter, slik vi har gjort med våre tidligere oppkjøp, sier Gustav Line.

- Vi ser frem mot å starte et nytt kapittel som en del av SmartCraft. SmartCrafts kultur, kompetanse og sterke historie med å bygge vellykkede SaaS-selskaper for byggebransjen kjennes som er naturlig og positivt steg for oss i Locka, sier Johan Corke, konsernsjef i Locka.

Transaksjonen er basert på en selskapsverdi på 24 millioner SEK, og oppgjøret skjer med kontanter. Transaksjonen ble gjennomført i dag, 15 april 2024.