– Dette er gull verdt og en ny dimensjon for kundene våre som allerede jobber i HoltePortalen. Når de skal ha tak i alt fra digitale kart og 3D-modeller til bygningstegninger og matrikkelutskrift, kan de sømløst benytte Infoland til dette via våre systemer. Spesielt er tilgang til innhenting av situasjonskart svært etterspurt av våre brukere, sier Lise Budde, byggesakssjef i Holte.

Sammen med daglig leder Arild Elverum i Ambita, en del av konsernet Spir Group, har de to selskapene jobbet sammen i et halvt år for å få på plass løsningen. Aktørene har stor tro på at dette vil forenkle hverdagen, spesielt for prosjekterende foretak og ansvarlig søker.

Betydelig forenkling
– La oss si at et selskap har kjøpt en gammel bygård og skal totalrenovere og bygge om eiendommen. Da er det svært mye informasjon som skal innhentes, søknader som skal godkjennes og mye dokumentasjon som skal foreligge før en håndverker så mye som kan sette foten sin på eiendommen, forklarer Elverum, og fortsetter:

– I Infoland er alle tenkelige eiendomsopplysninger tilgjengelig. For eksempel når en arkitekt skal søke om godkjenning av ombygging og jobben gjøres i Holtes systemer. Det er rett og slett en effektivisering og en betydelig forenkling av arbeidshverdagen.

Kompletterer systemet
HoltePortalen er et komplett prosjektstyringsverktøy som gir brukeren tilgang til en rekke ulike ressurser for profesjonelle innen feltene bygg og anlegg, VVS, arkitektur, ingeniør, elektro, eiendom og byggherre.

– Med Infoland integrert i HoltePortalen, får brukeren direkte tilgang til nødvendige datafiler gjennom sitt aktive prosjekt i HoltePortalen. Filene vil automatisk bli knyttet til riktig prosjekt. Det gir en organisert og strømlinjeformet opplevelse, og all nødvendig informasjon på ett sted, forklarer Budde.