Du har kanskje hørt at IDT lager verdens beste rulleski. Men visste du også at innovasjonsbedriften på Toten er Norges største produsent av staver? IDT Solutions er nemlig landets største produsent av grenstaver og andre elektroprodukter til næringsbygg. Når selskaper som Equinor, DNB eller TV 2 skal ha grenstaver til sine bygg, er det ofte IDT som ofte får jobben. Innovasjonsbedriften på Toten har i løpet av årene fått et godt kjent navn i bransjen og satt sitt avtrykk på flere kjente bygg og prosjekter.

Stadig i utvikling

- Gjør du ting riktig får du fort et navn i markedet. Nøkkelen til populariteten, er at IDT skreddersyr løsninger og produkter laget av norske produsenter og underleverandører. Og vi leverer det vi skal, til den tiden vi skal og til den prisen vi skal, sier Knut Bråstad som er prosjektansvarlig i IDT. I tillegg er relasjonsbygging et viktig stikkord for bedriften. Bråstad understreker at IDT er tilpasningsdyktige og at de er opptatt av å stadig utvikle seg i samarbeid med kundene. - Vi opplever å ha veldig stor suksess når vi kan være med som konsulenter i prosjekter og se på løsninger sammen med kundene våre. IDT og vår produksjon er kontinuerlig i utvikling. Vi hører på tilbakemeldingene vi får og sammen med kunder kan vi også utvikle produksjonen med bedre løsninger og produkter, forklarer han. - For oss er det viktig å snakke med de som er ute på de ulike byggene og dermed få tilbakemeldinger på hva som er bra og hva som eventuelt kan bli enda bedre.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev

Sikrer kvalitet

Med en helautomatisert fabrikk beviser IDT at det er mulig å drive konkurransedyktig produksjon også i et høykostland som Norge. Ny teknologi, fleksible produksjonsprosesser, lave syklustider, god kapasitet og korte omstillingstider, gjør at IDT er i forkant av utviklingen innen automatisert produksjon. Selskapet er sertifisert av Nemko i henhold til 9001 kvalitet og 14001 Miljø. - Dette er et kraftig kvalitetsstempel på IDTs produkter og systemer. I tillegg harNemko en fabrikkinspeksjon én gang i året der man sjekker at testinstrumenter er kalibrert og forskriftsmessig, og at de komponentene som står i testdokumentene er de som faktisk blir brukt, presiserer Bråstad.

Fornøyde kunder

Referanselisten til IDT viser tydelig at bedriften er et kjent og populært navn i bransjen. Equinor, Fornebuporten (bildet), DnB Bjørvika, KLP Bjørvika og TV 2-huset i Bergen er bare noen av kundeeksemplene til IDT. Nylig leverte innovasjonsbedriften sine første løsninger til gigantprosjektet Johan Sverdrup i Nordsjøen. - Dokumentasjonsmessig er dette et av de mest krevende prosjektene vi har levert. Du får ikke lov til å levere til Johan Sverdrup hvis du ikke har alt i orden. Å levere løsninger til norske oljeinstallasjoner er noe jeg vil påstå vil være det mest krevende du kan levere innen elektro, sier Bråstad.

Satser videre

Det er ikke bare i Norge at IDT har et kjent navn. Bedriften leverer prefabrikkerte elektroprodukter for installasjonsmarkedet i både Sverige, Finland, Island og Belgia. Nå står også England for tur. De siste tre årene har innovasjonsbedriften på Toten jobbet på spreng for å utvikle et unikt strømuttak spesialtilpasset det britiske markedet. Oppdragsgiver har vært den engelske importøren Univolt- som leverer elektriske komponenter til industri-, bygg- og anleggsnæring i hele Storbritannia.

I tillegg til å levere elektroproduksjon til næringsbygg så vil IDT også jobbe enda mer inn mot skoler og den offentlige helsesektoren med sykehjem og sykehus i tiden fremover.Flere detaljer om produkter og prosjekter vil man kunne fortelle mer om etter hvert, sier Knut Bråstad.

Meld deg på ITBaktuelts ukentlige nyhetsbrev


Skal bidra til tryggere elektriske anlegg

- Vi skal bidra til tryggere elektriske anlegg, sier Pål Brun-Hansen (innfelt). ITBaktuelt.[/caption]