- function sin kompetanse innenfor KNX-styringssystemer i næringsbygg vil utfylle vår allerede allerede sterke portefølje. Vi er kjent for energibesparende løsninger, dekker et bredt spekter av behov fra elektroinstallasjoner og inneklima til energi og infrastruktur.

De to selskapenes samlede ekspertise og brede produkt- og løsningsutvalg, vil resultere i en betydelig aktør innen KNX. Selskapenes kunder får tilgang til flere fagressurser i hele Norge, samt større bredde fra anerkjente leverandører. 

Begge selskapene har i dag tilstedeværelse i Sverige og Danmark, og vil utvikle porteføljen til å bli den ledende aktøren i Skandinavia.
Bjørn Erik Grimstad, adm. direktør i function Products, sier i en pressemelding at med Micro Matic på laget får vi et selskap med lang erfaring og kompetanse i Norge, som er rigget for vekst, og som vil gi oss en unik posisjon i markedet. Vi ser frem til å kombinere vår kompetanse og våre kvalitetsprodukter med Micro Matic sin sterke organisasjon og portefølje, slik at vi kan tilby kundene enda bedre løsninger. Sammen blir vi sterkere og mer allsidige i møtet med morgendagens utfordringer.

Kjetil Kaldestad i Micro Matic supplerer Grimstad, og forteller at ved å forene kreftene til function og Micro Matic, som hver for seg er eksperter på KNX, får vi en slagkraft som langt overgår summen av våre individuelle kapasiteter. Det er ikke bare kompetansen vår som smelter sammen – kulturene, som begge er dypt forankret i innovasjon, kvalitet og kundeservice, harmonerer svært godt, og vil løfte oss mot nye høyder.

Micro Matic på en endringsreise
Micro Matic gjør det fjerde oppkjøpet på 18 måneder, dobler omsetningen i gruppen og tar posisjonen som Skandinavias ledende selskap på KNX produkter og -løsninger. Selskapet med Kaldestad i spissen bestemte i 2022 at selskapet skulle transformeres og bli det ledende norske teknologiselskapet innenfor smarte løsninger for bygg og anlegg.

Og transformasjon har det blitt. 18 måneder senere har den norsk-eide gruppen, med Aars som proaktiv og drivende eier, gjennomført fire strategiske oppkjøp. I dag ble function AS nummer fire, mens kjøpet av Multilux AS ble annonsert i forrige uke. Selskapet ønsker å utvikle og befeste en ledende posisjon i et relativt fragmentert marked, være en pådriver for innovasjon og utvikling, samt sikre vekst i hele porteføljen.

- Nå er vi skikkelig i gang, og med dette siste oppkjøpet er vi nå rigget til å være ledende innen KNX i hele Skandinavia! Nå skal vi brette opp ermene, få organisasjonene til å flyte sammen, og stå samlet om å vinne kunder, talenter og markedet generelt. Dette blir superspennende!, sier Kaldestad.