BIM - forkortelse for Building Information Modelling - er den nye planleggings- og byggestandarden i byggenæringen. Den største utfordringen for planleggere av sanitære installasjoner er å sikre at de til enhver tid har tilgang til komplette, oppdaterte, feilfrie planleggingsdata fra produsenter. Geberit har kommet med en løsning på dette problemet i form av den nye Geberit BIM Katalog-plugin-modulen for Autodesk Revit. - Geberit BIM-katalogen for Autodesk Revit gir planleggere direkte tilgang til BIM-innholdet for Geberit rør- og installasjonssystemer, sier Odd Skriden, teknisk produktsjef ved Geberit. - Geberit BIM Katalog-plugin-modulen sørger for at planleggere alltid har tilgang til det siste BIM-innholdet på norsk for det produktutvalget som er tilgjengelig i det aktuelle markedet. Dette betyr at de ikke trenger å bruke tid på å søke etter BIM-innhold på eksterne plattformer.

Begrensede datamengder

En av de største hindringene er at for store datamengder skyver maskinvare- og programvaresystemene som kreves for digital planlegging helt til deres begrensninger, spesielt når det gjelder store prosjekter. For å forhindre at planleggere må bearbeide dataene manuelt, bruker Geberit sterkt forenklet parametriske geometrier som inneholder all metainformasjon som er relevant for planprosessen. Dette unngår overbelastning av programvare og maskinvare og muliggjør effektiv planlegging. Nøkkelen her er at Autodesk Revit BIM-objektene blir levert som "Revit-familier" og ikke som prosjektfiler. - Når det gjelder Geberit-rørsystemene, er alt du trenger å gjøre å dobbeltklikke på Geberit BIM Katalog-plugin-modulen, og alle tilgjengelige dimensjoner og planleggingsrelaterte beslag for det aktuelle rørsystemet blir lastet inn - dvs. alt du behov for effektiv planlegging, men uten alle unødvendige data. Planleggere kan når som helst laste inn ytterligere spesielle beslag eller deler via BIM Katalog-plugin-modulen, forklarer Odd Skriden.

Lokalt innhold

En funksjon som gjør livet mye enklere for planleggere, er muligheten til å veksle mellom produsentspesifikke og produsentnøytrale visualiseringer for de planlagte BIM-modellene ved å klikke på en knapp. Dette forenkler anbudsprosessen betydelig for anbudsinvitasjoner i offentlig sektor. - Vi ønsker å gjøre ting så enkelt som mulig for planleggere og har løst tre av de største problemene knyttet til BIM-produsentdata. Vår løsning gir enkelt parametrisk BIM-innhold på det aktuelle språket, så vel som markedspesifikke produktserier og oppdaterte BIM-modeller - med valg mellom enten produsentspesifikke eller generiske visualiseringer etter behov. Det blir ikke mye enklere enn det, sier Odd Skriden.